streda 18. novembra 2009

Oslabená imunita a potravinová intolerancia

Oslabená imunita a potravinová intolerancia idú ruka v ruke. Dokazujú to najnovšie vedecké štúdie a úspechy v liečení potravinovej introlerancie po celom svete! Na jednej strane treba zistiť, ktorá potravina je škodlivá pre váš organizmus, potom sa treba riadiť zásadami eliminačného spôsobu stravovania a ďalej robiť ďalšie opatrenia, ktoré pomôžu zvýšiť obranyschopnosť Vášho organizmu. Jedno bez druhého by neprinieslo patričný prospech pre vaše zdravie.

Čo je to poravinová intolerancia?
Eliminačná strava
Obeť poravinovej intolerancie?

Tu prinášame niekoľko spôsobov na zvýšenie imunity:

1. Jete cukor a výrobou spracovávané potraviny? Cukor znižuje vašu imunitu takmer okamžite. Uvedomte si, že cukor sa môže v strave nachádzať aj v skrytej forme, napr. v kečupe, v džúsoch a pod.

2. Nemáte dostatočný spánok v noci? Ak je váš oddych nedostatočný, potom je aj vaša imunita oslabená. Pri vašej vyčerpanosti aj váš imunitný systém nepracuje optimálne.

3. Pracujete pod stresom? Keď je tak dlhodobo, aj váš imunitný systém ochabuje.

4. Zabúdate na pravidelnú fyzickú aktivitu? Zlepšenie krvného obehu pomáha zlepšiť aj imunitu.

5. Jete celkovo "vyváženú stravu" bez toho, aby ste pochopili aký typ stravy je vhodný práve pre vás ako jedinca? Tu zohráva dôležitú úlohu vaša jedinečná biochémia a genetika. Ak prispôsobíte stravu vášmu jedinečnému nutričnému typu, zlepšuje sa aj vaše zdravie.

6. Nestaráte sa o svoj tráviaci trakt? Vedecké výskumy potrvdzujú, že imunitný systém až na 80% spočíva práve v tráviacom trakte. Najlepšie sa môžete o svoj tráviaci trakt postarať práve vysokokvalitnými probiotikami.

7. Umývate si pravidelne ruky? Používajte nechemické mydlá!

Rýchly test potravinovej intolerancie

Zdroj: Dr. Mercola

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára